Naslednja dva oz. dva in pol zakladka

Avtor anja , petek, 4. januar 2013 22:31


B: "Hej, hej. Kako si danes kaj s časom? Si za en zakladek?"
A: "Danes imam čas šele po 19. uri. :S"
B: "Ah, šment, imam telovadbo ob 19.10, razen, če se gremo ekstremno nočno, ob recimo pol devetih."
A: "Lahko."

Pa sva šli.

Baparbipi in Ancabancapomaranca sva se včeraj okoli 21. ure podali na lov za novim zakladom. Hja, na koncu so ratali kar trije oz. dva in pol.

Zbor na parkirišču v Ločni, oboroženi z megalajtko, čelko, GPS-om, opisom in koordinatami.

Začeli sva pri Štirinajsti, ki skriva kar dobro uganko. Hm ... namig: Zaklad je shranjen pod veliko kamnito ploščo. Kar dober namig na pokopališču samih kamnitih plošč. Kaj pravite, a? ;) Skratka, Baparbipi je doma kasneje že razvozljala uganko, no, vsaj misliva tako. V naslednjih dneh se lotiva tega izziva do konca. Poročava. :)

Ker točka praktično ni bila osvojena, noč je bila še mlada ... kaj, odpravili sva se na naslednjo točko - Mestne njive. "Odprli sva plin" in ven izvlekli epruveto. Jeeej.


Ne, ni bilo še dosti. Ostalo je še nekaj avanturističnega duha in podali sva se na točko Vojna za Slovenijo #4: Prvi strel. Baparbipi je na tem mestu že bila, meni pa čisto nepoznana lokacija, pa le streljaj stran od mesta. Super, raziskujemo to našo Slovenijo. :) Ponovno epruvetka, tokrat skrita pod kamnom na hribčku blizu spomenika dogodkom iz osamosvojitvene vojne 1991 na Pogancih.

Za delavne je bila ura že kar pozna, tema trdna ... tako, druge točke počakajo za prihodnjič.

2 Response to "Naslednja dva oz. dva in pol zakladka"

Barbi Says:

Tole nočno raziskovanje je sicer fajn, samo je malce težje gledat okoli in iskat kamne, veje ... pa razgledi so skriti v temo.

Štirinajsta je pa po moje pravi namig. Sej si rekla, da 16. 8. goduje Rok. :) Tista Ana Pauser, ki je umrla 16. 8. je očitno pa pravo naključje, za katerega morda niti avtor zakladka ne ve. :)

Sanza Says:

A zakladek v mojem koncu ups, Anja najinem :-), vama dela težave. Upam, da kmalu razvozlata uganko. Srečno.

Objavite komentar