Rok, Daniel in hiša

Avtor Barbi , nedelja, 6. januar 2013 17:58

To bi bil lahko naslov kakšne pravljice, v resnici pa je to naslov prijetnega popoldneva. Sončno nedeljsko popoldne bi bilo kljub prehladu škoda zavreči, zato sva šli v akcijo.

Če ste brali prejšnjo (nočno) objavo, veste, da sva imeli še en dolg iz pokopališča in iz Štirinajste. Uganka je bila razvozljana, lokacija pa je bila za B dobro poznana, za A nova. Kljub temu, da sem (B) v teh koncih bila že večkrat na različe načine (z avtom, s kolesom, peš), me ceste vedno zmedejo. In spet so me. :) Kljub temu sva našli pot, parkirali in zadnji del poti opravili kar peš. Ker je uganka za ta zaklad pač uganka, ne bom zapisala, kje točno sva bili, da ne bom s tem kakšnemu nadebudnemu iskalcu pokvarila veselja, ki ga doživiš, če upoštevaš namig: Štirinajsta, prvi stavek.

Lahko dodam še namig, da je v bližini Rokov kevdr, več pa ne povem. Mogoče komu kaj izdajo slikce. Pa srečen lov, če se boste odpravili. Razgled je res lep.


Ker sem tik pred odhodom na hitro ugotovila, da sta v bližini še dva zakladka (uf, to je lahko spet namig za Štirinajsto), sem zapisala še tiste koordinate. Pa sva šli še tja, zakaj pa ne. Najprej sva se odločili poiskati Daniela. Najin GPS je bil malce svojeglav, vendar sva kljub temu uspeli najti pravo pot. Mimo kozic in blata sva sledili poti.

 Vmes je zmanjkalo baterije na GPSu, zato sva pot nadaljevali na pamet. Kljub temu sva uspeli. V naglici sem prebrala, da je zaklad 2 m pod zemljo, kar mi je bilo res hecno, zato sva na točki ugotovili, da je morda pisalo 2 m nad zemljo. In res je bil tam. Že skoraj 10 let je tam! Fascinantno.


Glede na to, da sva bili na vrhu hribčka, da je sonce zahajalo, da je bil pogled skozi veje lepo oranžen in da je že pred tem zmanjkalo baterije pri navigaciji, je bila logična posledica, da jo zmanjka še pri fotoaparatu. K sreči je oboroženost z moderno tehnologijo rešila zadevo, da imava nekaj slikc.

Sonce je zašlo, vendar nekje ob poti naju je čakal še zaklad v obliki hiše. Slišati je bilo zanimivo, zato sva šli iskat zaklad Old chap macro cache. Bil je v bližini, vendar je bil na dvorišču avto in nama je bilo nekoliko nerodno stikati naokoli. Hiša je bila zagotovo prava, v bližini pa sva opazili gospo. Midve v dilemi ali je ona ena od bunkeljnov ali ne ... ona pa vpraša, če iščeva catching. :) In je pokazala, kje je škatlica za vpis ter rekla, da ni prepovedano stikati po tem dvorišču. Fino.


Trije zakladki so bili dovolj, sonce je zašlo, naju pa čaka še zaključek nedelje. Mene z robčki, čajem in toplimi nogavicami, A pa upam, da čaka kaj bolj prijetnega. :)

8 Response to "Rok, Daniel in hiša"

anja Says:

Ja, super je blo. Našli vse, kar sva si zadali.
Srečali pa sva tudi gospo na poti od Daniela, katero je zanimalo, kaj naju je zaneslo v tiste konce. Čudno ji je namreč bilo, saj nikogar nikoli ne vidi tam ... kljub temu, da je točka tam že 10 let! :)

anja Says:

Se pa fino pozna, da je hitro tema, saj je od prve do tretje točke kar razlika v svetlobi na slikah. :)

Lenka Says:

Prav mika me, da bi se tudi registrirala. Mislim, da bi to spodbudilo otroka, da bi raje šla na sprehod. Sedaj več kot pol energije porabim, da se spravimo od doma. Kakšen GPS pa uporabljata, a je to posebna naprava, a se to naloži na telefon?

Barbi Says:

Lenka, za otroke je to super. V zakladkih so še igračke, ki jih lahko menjate - eno ven, eno not, tko da je res zaklad v pravem pomenu besede. Midve imava Garmin za avto, pa tudi na mobilnikih se lahko to naloži. Kar veselo v akcijo, je res fajn - do nekaterih se pride z avto, do drugih hodi, povsod je pa luštno. :)

Unknown Says:

Res je, da otroci to radi počnejo. Moj petletnik je v soboto našel 3 zakladke in bi še in še.
Če imate pametni telefon, se iz google play naloži aplikacija c:geo, ki je prav namenjena za geocaching, ni jo porebno plačati.

Lenka Says:

V soboto smo našli prvi zakladek in otroka sta zelo navdušena. Andrej hvala za nasvet. Aplikacijo smo naložili in nam je bila v veliko pomoč. Zanimivo, da so v naši okolici kraji, za katere sploh še nisem slišala. Barbi, hvala, da si nam predstavila lov na zaklade.

mtka uri Says:

precej neumestenkomentar. pokukajta kaj k meni ... lep dan, poln zakladov vama zelim. taksnih in drugacnih.

Objavite komentar