Po Novem mestu

Avtor Barbi , nedelja, 17. marec 2013 18:51

Letošnja zima je bila tako pošteno snežena, da so zakladki samevali tam nekje pod belim snegom. Ampak sonce je vztrajno in počasi bodo izginile še zadnje krpice snega.

Danes sva A in B stopili v še zadnjih nekaj sneženih zaplat in iskali nove zakladke. Najin izkupiček je tako ... hmm ... kako naj rečem ... četrtinkast. Odkrili sva lokaciji 4 zakladkov in zares našli samo enega. Bom razložila v daljšem zapisu. :)

Delno sončno nedeljsko popoldne se je začelo z ležernim klepetom ob čajčku, posodabljanjem podatkov ... pač prijeten klepet, nimam kaj drugega dodati.


Potem je bil na vrsti prvi zakladek - Kapitelj. Ni bilo težko, možganski tumor je pač tak namig, da je hitro jasno, da je zaklad v bistvu res "možganski tumor". Tako sva na klopci odvili dnevnik in zapisali svoji A in B imeni.

Nadaljevali sva do Vislic. Tudi v Novem mestu so svoj čas obešali ljudi. Odkrili sva, kje je to bilo. Vsaj približno. Najina navigacija je bila nekoliko brez baterij, zato sva imeli nekoliko težav z iskanjem, poleg tega sva opazovali še snežene sledi, lezli po trnju ... hja, kar nekaj časa sva močili najine čeveljce po listju, blatu, snegu in trnju, se dvigovali na prste, pa tudi A, ki je malo višja od B, ni uspela odkriti zakladka. :( Naslednjič greva tja na sprehod z napolnjenimi baterijami, pa ga bova zagotovo odkrili, če se res skriva tam, oziroma kam točno pripeljejo koordinate. :)

Nekoliko razočarani sva se podali do naslednjega, kjer sva z lahkoto odkrili lokacijo na Recljevem hribu, kjer je vremenska opazovalnica. Našli sva tudi zahodne klopce iz namiga. Pokukali sva pod zemljo, kjer sva pričakovali zaklad, a našli le kup zemlje in polža. Malce sva brskali, za konkretno kopanje po zemlji pa nisva bili pripravljeni. Hmm ... no, prav. Prideva naslednjič spet.

Pa sva šli pogledat še četrto lokacijo. Stara vrba. No, njo sva pa našli, ampak je bilo okoli nje preveč snega, da bi najine pomladne čeveljce mučili. Veva, kje je, odkrili sva lokacijo, zakladek greva poiskat pa naslednje prosto sončno popoldne.

V našem mestu so se v zadnjih dveh dneh pojavili kar štirje novi zakladki. Pomlad je tu, akcije se bodo začele in tale blogec ne bo več tako prašen in zapuščen.

Medtem sva bili pa celo nagrajeni na sosednjem blogu. Mtka uri nama je dala nagrado, za katero se najlepše zahvaljujeva.
      Zapisala je, zakaj podeljuje nagrado in rada pride v najin kotiček: AB geozakladki ... ker je skoraj neverjetno.
       Midve shranjujeva doživetja, če komu s tem dajeva idejo ali pomoč pri odkrivanju zakladkov, ste pa seveda dobrodošli. :)

4 Response to "Po Novem mestu"

anja Says:

Ooo, kar nagrajeni? ;) Odlično! Barbi, nimam pojma kaj je treba zdej ... boš ti uredila, ne? :) Hvala.

Ja, pa nisi napisala, da si ti tista, ki si nardila tkooo lepe uhančke. Hvala, hvala. :) Prou rada jih nosim.

Za Vislice so se pa eni vpisali, da so našli zakladek, tko da očitno nisva iskali na pravem mestu. :) Pa naslednjič.

Super je tole zakladkanje. Mi lajk. :)

Teja Bačar Says:

Mi gremo danes popoldne do vislic, če le ne bo preveč padalo, pa poročam, če bomo kaj našli.
Smo spet čist zagreti ratal za tele zakladke :-)

Pa lušno je brati vajine dogodivščine.
Da nam bo le še vreme naklonjeno ...
Pozdravček!

anja Says:

Barbi, baje da nismo čist dobr pogledale na Marofu. Je v tisti zidani stvari čisto na vrhu. Zdej me pa res zanima kam smo gledale?!?

Barbi Says:

Hmmm ... se bova vrnili ... samo da tale sneg izgine ... vsaj veva, da je lokacija prava. :)

Objavite komentar