Jutri bo v Celovcu s'menj ...

Avtor Barbi , nedelja, 30. junij 2013 20:53

... tja gor ga bom peljaaaaala. Al ga bom zataušala, al ga bom prodala. Prav poceni ga ne dam, sem ga težko dobila. Rajši ga domov peljam ...

in tako naprej ... je odmevalo iz Twingota. Dvoglasno. :) Občasno. :) Besedila še nisva čisto znali. Ampak za zakladke sva bili pa pripravljeni. Pa za šoping tudi.

A je v Ikea fazi, zato sva 25. 6. (dan državnosti) izkoristili za potep čez mejo, kjer je v bistvu en del še slovenski. :) Najprej sva imeli še postanke v Sloveniji.

Prva postaja - Tržič in bližina tovarne Peko ter odlična hitra najdba. Res ni bilo težko, če imaš koordinate in namig.

 Druga postaja - Ljubelj, natančneje Cerkev Sv. Ane.
Spet ni bilo pretežko, poleg tega sva pa dodali še en dosežek ... konec junija sva nabrali cvetoč dišeč bezeg, ki ga je na Ljubelju ogromno, pa ga očitno nihče ne nabira. Razen naju. Mmm ... A bo kuhala sok. Se bom povabila v novo domovanje na "najin" sok. :)
Potem sva jo zares mahnili čez mejo in po okolici Ikee nekoliko pregledovali potencialna skrivališča za Sweden goes Klagenfurt, pa sva hitro obupali in šli raje kar v trgovino. Slovenec pri Slovencu. Očitno so vsi izkoristili prost dan + Ikein popust. :) No, pa ni bilo prehudo, sva kar uspešno nakupili, se premaknili do blagajne in nato še do kosila.

Sledilo je potepanje po Celovcu. Nekaj zakladkov nisva našli, spet druge sva. Recimo Cache me if you can je en posebni (zame). Ker sem v njem pustila mojega prvega travel buga (modri avtek). Srečno pot, mali.
Potem sva našli nano zakladka. Iiii, kako mali je! Nahaja se pa na železni ograji na Landhaus. Všečna lokacija, je treba priznat. :) Sploh, ker je bil Celovec tisti dan tako živahen, poln ljudi, kofetkarjev, sprehajalcev, turistov. Res prijeten utrip mesta.
In da sva se pošteno nahodili, sva šli peš še na drugo stran mesta do Das Marianum in v steni relativno hitro odkrili škatlico.
Kljub temu, da sva bili še na lokacijah dveh zakladkov, ki ju nisva našli, ni ostal grenak priokus. Našli sva 3 avstrijske in 2 slovenska, opravili uspešen in barvit nakup ter se imeli luštno.

Dan, oziroma izlet, ki kliče po ponovitvi. Morda druga lokacija, morda pa spet ista. Bomo videli. :)

2 Response to "Jutri bo v Celovcu s'menj ..."

anja Says:

Ja, tole najino mednarodno potepanje. Ne vem, ampak meni se zdijo malo težje najdljivi tile zakladki, kot pa pri nas. Hm ...
Ja, absolutno, prit moraš na sok in v moj novi domek. Že prav lepo nastaja. :)

anja Says:

Ka smo res tko zgodi krenile, da sem jst še čist zalimana? :S ;)

Objavite komentar