Sprehod po Radečah

Avtor Barbi , sobota, 22. junij 2013 08:31

Zdaj se že skoraj tradicionalno vsak konec šolskega leta udeležim Splavarjevega teka v Radečah. Tudi letos je bilo tako. In ker imam čisto premalo odkritih zakladkov, sem na hitro pogledala, če lahko odkrijem tistega v Radečah. Sicer je bil multicache (sestavljen, kjer moraš na več točk, da poiščeš koordinate), ampak sem upala, da bodo sopotniki vseeno zainteresirani. In so bili.

Najprej smo ob 20.00 tekli po Radečah (in dve tekačici sva osvojili medalji), potem pa smo malo pred deseto zvečer, ko je bilo že temno odšli na izhodišče za iskanje zaklada. Parkirali smo pri Sparu, kot je pisalo v navodilih in se spustili ob reko Savo. Potem se je začelo iskanje vmesnih lokacij po koordinatah, izogibanje bunkljem in štetje dreves, stebrov ... kar zanimivo, treba priznat.
Ena namig bom izdala, ker je itak z lahkoto dostopen tudi na internetu, kjer sem ga tudi sama odkrila. In sicer, da je ena vmesna točka Prevzgojni dom Radeče. Hmm ... Ko greš ob desetih zvečer po temi mimo stavbe, ki je v visoki bodeči žici, ni najbolj prijeten občutek. Sploh pa ne, če se skozi okno še derejo eni fantje in če vmes razglabljaš, kaj vse so najverjetneje storili, da so se znašli tam.
Ko smo prispeli do končne točke, je bil namig v pomoč, da smo kar hitro odkrili škatlico, jo odprli in pregledali vsebino. Bila je tema, svetili smo z dvema telefonoma, vmes smo še slikali s fotoaparatom in kar naenkrat smo opazili, da neke svetilke svetijo proti nam. Kako sem hitela z vpisovanjem, se ne da povedat. Še slikat nisem uspela, ker sem upala, da bomo vse pospravili, preden osebi s svetilkami prideta do nas. Ravno sem zavila stvari v vrečko in zaprla škatlo, ko sem za sabo zaslišala glasove, kaj počnemo. Ups.

Dva varnostnika, očitno bunklja, sta nas opozorila, da smo na območju, kjer je gibanje omejeno in ker smo se že prej šalili, da bi lahko kdo pomislil, da smo pobegnili iz prevzgojnega doma, smo pač razkrili skrivnost zakladkov in zakaj smo ob pozni uri tam.
V tem trenutku se je varnostnikoma po telefonski zvezi oglasil kolega, ki je preverjal, kje sta in kakšno je stanje. Eden je odgovoril, da sta našla zaklad. Mi smo se zasmejali, tisti na zvezi, pa je rekel: "Kar smej se, ja. Zaklad. Hehe." ... hja, pa je bil res zaklad.
No, mi smo ga našli in smo se vpisali ter ga varno pospravili nazaj. Vsem morebitnim iskalcem priporočamo iskanje podnevi. Ker je pač na prepovedanem območju. :) Nasmejali smo pa se. :)


0 Response to "Sprehod po Radečah"

Objavite komentar