Sveti križ v Beli krajini

Avtor Barbi , nedelja, 13. april 2014 15:34

Del nedeljskega dopoldneva in del popoldneva je odlična priložnost, da smukneš na izlet. Če želiš v Belo krajino, pa ne veš, kam točno, si lahko pomagaš z geocachingom.


Z A sva bili po Beli krajini za pobiranje zakladkov že kar pridni, a na Sveti križ še nisva zlezli. Zato je bila danes odlična priložnost za takšen podvig.

Zakladek je dostopen peš. No, iz ene strani verjetno tudi z avtom, ampak tista, ki je opisana pri zakladku je za peš. 45 min hoje po prijetni gozdni potki in si na vrhu pri ruševinah cerkvice.

Če si huda strahopetka (kot jaz) bodo kar težave s plezanjem po lestvi na vrh razglednega stolpa, ker so stopnice že precej trhle.

Do zakladka je malo bližje, saj namig pravi: 2. nadstropje. In res takoj opaziš potencialno skrivališče, ker je nadstropje tako majhno, da je kamen v steni očiten za vsakega lovca na zaklad.

Razgled z vrha je precej gozdnat, a je zanimivo splezat gor in pogledat. :) Zanimivo je tudi plezat dol. In z "zanimivo" hočem povedat, da me je bilo res res res malo strah. Ampak sem preživela.

Prijeten izletek, ga priporočam. Na vrhu tudi knjiga za planince in štampiljke. Pa klopce in prostor za žar, če bi imeli piknik. Tud WC je urejen (na štrbunk). :) Zanimiv prostor za piknik. In če nimaš s sabo čevapčičev, pride prav tudi burek. :D


0 Response to "Sveti križ v Beli krajini"

Objavite komentar