Začetek sezone v Grosuplju

Avtor Barbi , sreda, 2. april 2014 23:24

Zimsko obdobje, najine obveznosti, pa še triljon izgovorov je botrovalo temu, da se najina sezona lova na zakladke še ni prav zares dobro začela. In vsemu navkljub sva našli prosto sobotno dopoldne in ga preživeli v Grosuplju.

Tja sva se odpravili predvsem zaradi govoric, da je zakladek v knjižnici v Grosuplju res zanimiv. In res je! Moram zapisat par utrinkov, upam da s tem komu ne pokvarim iskanja. Morda olajšam. :)

Skratka, zaradi namiga, nama je bilo takoj jasno, v katero nadstropje je treba. Odpravili sva se po stopnicah in na poti naju je prehitel fantek, ki je glasno ponavljal: "Tretja omara na desno. Tretja omara na desno.". Nasmejali sva se, da je to morda geocacher in sli z njim k tretji omari desno. On je mrzlično iskal črko B, kar se je ujemalo s tem, da bi lahko iskal zakladek, ki so ga skrili Bučarji - B kot Bučar, seveda. :) Izkazalo se je, da je fant iskal Batmana in ga ni našel v tisti omari.

Podobno tudi midve nisva odkrili zakladka. Malo naju je namig zavedel v višjo smer, zato sva kar kmalu obupali in stopili do knjižničarke, ki nama je pomagala razkriti delček skrivnosti. Povedala nama je le besedo Al*i*i*e* (da ne bom komu preveč v pomoč) in že sva spet dirjali po stopnicah. In našli besedo. In zakladek. Jeeeee! Sezona lova odprta!


Seveda ne moreš v Grosuplje samo po en zakladek, če se jih tam skriva več. Zato sva šli še k Angelom.

In kasneje še k Jekleni peči na železniško postajo.

Na koncu pa še k sv. Mihaelu, kjer naju je navdušila cerkev, ki ima obliko Noetove barke. Zanimivo, sploh tisti barvit oltar ... tako posebno vzdušje je v cerkvi. Res prijetno.

4 zakladki za otvoritev sezone so dovolj. Ob naslednji priložnosti nadaljujeva. Čeprav bi jaz bolj navijala za hribolazenje, pa četudi brez zakladkov. Čakam, da se stali sneg na Veliki Planini. In Golici. Pa še kje. Potem pa akcija! :) Za vsak slučaj pa še kakšen zakladek na poti. Da bo lahko tukaj kakšna nova objava. :)

2 Response to "Začetek sezone v Grosuplju"

anja Says:

Jeeej. Prebrala tale post že dvakrat, pa da nisem še nič komentirala?!?!? C c c, Anja. :S :P
Ja, tole odprtje sezone je blo že težko pričakovano. Še bolj pa komaj čakam kakšne zakladke poleti na kakšnih vrhoviiiiih! Can't wait. :D

Barbi Says:

Ja, bo kr treba naredit kakšen plan za vrhove. Samo, da sonce opravi svoje spomladansko delo, pa gremo v akcijo. :) No, pa da nekateri zaključimo faks. To "malenkost" sem pozabila. :S

Objavite komentar