Kranjska Gora in širša okolica

Avtor Barbi , sreda, 20. avgust 2014 19:44

Misija: A in B na lovu za soncem na Gorenjskem
Uspeh: 100% - za zakladke in sonce in dobro voljo

Pa gremo kar po vrsti ... najprej sva šli po AC do Jesenic in nato proti Kranjski Gori. Prva postaja je bilo Dovje, kjer je lep pogled na Triglav pri Jakobu Aljažu. Če ni ravno oblaka na vrhu Triglava. :) Zakladek je pa očitno založen s kamni.
Naslednji zakladek je v Gozdu Martuljku in je od njega lep razgled na drugega velikana, Špika - resnični pogled na Špik. Spet oblak in spet hitra najdba zakladka. Namig "odčitaj" je bil dovolj jasen. :) Je bil pa tole skoraj drive-in zakladek.
Pred naslednjim zakladom sva se ustavili pri Bedančevi koči in se spustili po Besneči Pehti v Kranjski Gori. Poletno sankanje za dvig adrenalina. Juhej!
Potem je sledil zakladek v Zelencih - Little lake in še Zelenci sources. Prvi je fizični zakladek, drugi pa je tak, da je potrebno odgovoriti na nekaj vprašanj in objaviti fotko. Itak je nemogoče zapustit ta kraj brez fotke. Ker so Zelenci prečudoviti. Sploh obsijani s soncem.
Sledila je najina pot čez mejo, še prej pa zakladek Spet svobodni. Raztrgana vrečka, a hitra najdba.
V Italiji pa sva šli do Belopeškega jezera. Samo do prvega, ker naju je v Sloveniji čakalo še kar nekaj ciljev. Tukaj sva naredili en krog okoli jezera in odkrili prvi in drugi del zakladka Aqua turchese ter osvobodili dva TB-ja. Jeeee.
  
Nato sva se vrnili v Slovenijo in sicer v Podkoren, kjer sva našli zakladek na dobro znani lokaciji. Ni bilo pretežko, čeprav sva najprej gledali drugje. :)
Naslednja vasica so bile Rateče, kjer je bila cerkvica Sv. duha. Super razgled in dokaj hitro najden zakladek. Ni bilo posebnih težav.
V Ratečah je bil še zakladek Planica, kjer sva morali pod zemljo. Škatla pa tako očitna, da kar ne veš, al je zakladek al ne. :)
V bližini tega zakladka so še Labirinti in sva se malo zavrteli, pa pogledat sva šli skakalni center v Planici. Čist moderniziran. ;) Naju pa je pot nato peljala naprej in sicer v Kranjsko Goro. Prvi zakladek je bil pri kapelici sv. Bernarda.
  
Drugi je bil na leseni hiški, kjer je bil včasih mini golf. Lušna hišica.
Tretji pa je bil pri Kekcu - Vandotov junak. No, v drevesu. :)
Sledila je tortica za večerjo, potem pa še hiter obisk Zlatoroga pri jezeru Jasna, kjer pa žal ni več zakladka. In povem vam, tole je bilo noro dobro izkoriščeno popoldne. Odlično zaključujeva avgust, čeprav ga sploh še ni konec. :)
 
 

0 Response to "Kranjska Gora in širša okolica"

Objavite komentar