Po Novem mestu 2

Avtor Barbi , torek, 16. april 2013 20:36

Kako fajn, da se v našem mestu zakladki kar spet in spet pojavljajo. Tako jih še lep čas ne bo zmanjkalo. Tokrat sva se odpravili na iskanje spet obe skupaj - A in B. :) Lotili sva se tistih, ki sva jih enkrat že obiskali, a nisva našli, pa še kakšnega zraven.

Tako sva začeli na Recljevem hribu, kjer si je A pošteno umazala roke, zakladka pa ni bilo. :( Doma sem na internetu ugotovila, da je zaklad premaknjen od najinega prejšnjega iskanja. Midve pa tako zagnani pri kopanju pri klopci ... hehe. :)


Potem sva šli k stari vrbi, se sprehodili in našli zakladek ped nad zemljo. :) Modra epruveta z rdečim zamaškom. Wiii. Mimo so šli bunklji in bunkeljski pes se je igral z A, oziroma jo je vrgel na tla, ampak po moje niso posumili, kaj midve počneva. :)

Ker sva imeli še nekaj časa, sva se vrnili k Vislicam, ker sva izvedeli, da je menda neka vrvica nekje visoko. Ta "vrvica" je v bistvu kabel. Če koga zanima. :) In jaz ga ne bi dosegla niti, če bi stopila na kamen. Zato sem bila presrečna, da je A tako velika in ima takooooooo dolge roke, da nisem rabila kje plezat po tistem stolpiču. :)

Na Marofu je še zakladek na Kapiteljskem hribu, v bližini Kapiteljske njive, ki je znano arheološko najdišče, če niste vedeli. :) Namig (2,5 m nad gležnji) mi je dal vedeti, da sem spet lahko srečna, da imam zraven A in njene dolge noge/roke. Tokrat je bilo fajn, da sva imeli pa tudi fotoaparat, ki je odkril rdeč zamašek. Sprva sva razmišljali, če bo treba plezati na drevo ... pa ni bilo potrebno. Modra epruvetka je bila po fotkanju kar hitro v najinih rokah.

Izkupiček dneva: 3 zakladki od 4. Super! Ampak v NM jih ostaja še cela zakladnica. Če ostanejo dnevi tako lepo pomladni, bo kmalu spet kakšna objava na to temo. V to sem prepričana. :)

2 Response to "Po Novem mestu 2"

anja Says:

jeeej, vesele kot radio Ognjišče. :)
Ne vem zakaj, ampak za Kapiteljski hrib sem bila najbolj vesela. :)
Lušno je tole raziskovanje in tud jst komi čakam nove zakladke. Kar pa se tiče mojih nog in rok, Barbi, obljubim, da jih vedno vzamem s seboj. ;)

Alenka Says:

a bi tud mene kdaj vzele na to pustolovščino?

Objavite komentar