Kamnik in Brnik

Avtor Barbi , sreda, 22. maj 2013 16:41

A in B komaj čakava kakšen hribovski pohod. In sobota je bila namenjena temu. Cilj: Golica - maj, narcise, itak. V petek pa tak mraz in dež, da je vse skupaj dobesedno splavalo po vodi. No, ne vse skupaj, ampak pohod na Golico pa je zaradi zaskrbljenosti nad razmočenim terenom za naju odpadel.


K sreči je ostala sobota rezervirana za naju in tako sva se zjutraj podali v Kamnik (ker je pač lep kraj) na lov za zakladki.

Najprej sva parkirali v mestu in se podali raziskovat Kamnik po navodilih zakladka KAMN(I)K. Super zanimiv zakladek, ker te vodi po celem mestu in potem šteješ luči, gledaš tunel, vodnjak, šteješ trikotna okna, pa delfine, pa malo odštevaš, pa tako. Zanimivo. Vse to z namenom, da dobiš končne koordinate.

In ko sva hodili proti Glavnemu trgu, sva slišali, da se v mestu nekaj dogaja. Že prej nama je bilo nekaj sumljivo, ker je bilo polno redarjev, potem v mestu pa sva odkrili, kaj je razlog temu - Mednarodna revija starodobnih vozil. Kako fajn. :) Pa precej ljudi, pa živa glasba, pa jagode in šparglji, pa še sonček ... super živahno mesto je bil tale Kamnik. Pa kakšni avtomobili. In ujemajoče oblečeni ljudje v njih. Zakon. :)


Po poti naprej proti Maistrovi rojstni hiši sva šli mimo bolšjega sejma ali garažne razprodaje ali obupanih prodajalcev, ki prodajajo res vse mogoče, da kaj zaslužijo. Ampak res vse mogoče. In kar misliš, da bi bilo nemogoče prodat. Tudi to imajo. :) Vprašanje je samo, če prodajo. :)

Kamniški zaklad ima nekoliko otožen končni prizvok, ker sva namreč prispeli do ptičje hišice iz namiga in izračunali prave koordinate in brali komentarje drugih in bilo zagotovo prepričani, da sva na pravem kraju, ampak razen smeti (od jajc, steklenic do injekcij) žal nisva odkrili. Tako da je zaenkrat ta zakladek za naju neodkrit. Žal. Se bova vrnili kdaj drugič, če nama morda uspe, zdaj ko točno veva, katera ptičja hišica je prava. :)

Z avtom sva odšli naprej proti Tunjicam. Tam sta dva zakladka. V resnici trije, ampak to sem ugotovila šele, ko sem že prišla domov, koordinate sem izpisala samo za dva. :( Pa nič zato. Ker je bilo najino iskanje uspešno. Dvakrat, pa še bonus zraven. :) Najprej sva našli zakladek Panorama View in se spretno "kamuflirali" pred bunkeljni v bližini. Pač dve dekleti, ki sedita na cestni zaščitni ograji. Hehe. :)

Potem sva se na poti nazaj vrnili še do Waypoint to Panorama View 1. Ni bilo težko poiskati zakladka pri rožicah.

Ampak naju so bolj kot tiste nasajene rožice pritegnile bele ivanjščice na travniku. En tak mini nadomestek belih narcis na Golici. :) Ni bilo treba dolgo pomišljati, če se bova fotkali ali ne. Seveda sva se. In nastale so super luštne fotke. Seveda, rožice so pač luštna stvar. Take in drugačne. :)

Nato sva nadaljevali pot proti Brniku, ker sva želeli poiskati hotel za potujoče hrošče. Haha. :) Travel Bug Hotel oziroma TB Hotel Aerodrom Ljubljana. Po kroženju z avtom in iskanju med drevesi sva ga le odkrili in v njem sta bila dva TB. Vedeli sva le to, da je treba potovalne hrošče preseliti, zato sva vzeli vsaka svojega in zabeležili njun odhod. :)

Ampak, opala, kasneje sva prebrali, da imajo ti letališki hrošči posebno nalogo - zapustiti Slovenijo z letalom, zato so v bližini letališča. Upsasa. Zdaj bova pa morali na pot - tako ali drugačno - nazaj na Brnik ali z letalom na lepše. Jaz se nagibam k drugi varianti. Vse za TB. :)

Aja, kaj je glavna "štorija" tega najinega raziskovanja. Moj Garmin je bil neznano kje založen, Anjin je imel prazno baterijo, Google map pa žal ni dovolj za iskanje. Tako da sva iskali lokacije v nizkobaterijskih razmerah. :) In verjetno tudi zato nisva nobene druge odkrili (niti sploh iskali) na letališču. 

Kljub vsemu je bil najin izkupiček dober - 3 zakladki od 4, 1 koordinate, 2 potovalna hrošča in fantastičen dan, zaključen s pico oziroma solato v domači Atmosferi. Dan, vreden ponovitve, morda z malenkost manj oblački in malenkost lepšim pogledom na gore. Ampak vsega pač ne moremo imeti. :)


1 Response to "Kamnik in Brnik"

anja Says:

Ooo, pridna, si spisala tole objavo.
Tale Kamnik premaga vse ... vse! :) Top mesto za ljubitelje hribov. Ko bom velika ... :)

Objavite komentar