Powertrail na Rogli - Lovrenška jezera

Avtor Barbi , nedelja, 22. september 2013 22:23

Nekoč, davnega 31. avgusta, sem se lotila zame precej novega podviga, imenovanega "powertrail". Služba mi je vzela preveč časa v tem mesecu, predvsem kar se tiče tipkanja in se mi ni dalo še tule pisariti. Pa je mogoče res že čas, da kaj napišem, če že ustvarjamo arhiv.

Skratka, powertrail ... to je neka pot, na kateri mrgoli geozakladkov. V praksi to zgleda tako, da je vsakih cca. 300 m nov zakladek. Skupaj z M sva se iz Rogle podala proti Lovrenškim jezerom za sprostitev in v iskanju lepih razgledov. Zaradi iskanja zakladkov se je ta pot časovno precej podaljšala. Več o samem pohodu sem pisala že v Moji dolini.


Moram priznati, da sva samo pol poti iskala zakladke, potem pa je najinemu Garminu odpovedala baterija. Očitno je bilo tudi za njega to povsem prenaporno. :) Zakladki so zanimivi, postavljeni na različne načine, da ti ne postane dolgčas in da ni prelahko. Največji problem so bunkeljni, ki jih seveda mrgoli, sploh če je tak krasen dan, kot je bil 31. avgusta.

Tule dodam spisek zakladkov, ki sva jih z M našla. Aja, moram še povedat, da je tudi M postal tako navdušen nad tem, da se je uradno tudi on logiral in začel z zbiranjem zakladkov. :)

SPP-P_J01
SPP-P-J02
Rogla - v bližini razglednega stolpa
SPP-P-J04
SPP-P-J05
SPP-P-J06
SPP-P-J07
SPP-P-H02
SPP-P-H03
SPP-P-H04
SPP-P-H05
SPP-P-H06
SPP-P-H08
SPP-P-H09
SPP-P-H10
SPP-P-H18

Skupno je to 16 zakladkov. Še približno toliko jih je ostalo neodkritih v tej smeri. Nekaj zaradi dobrih skrivališč, eden zaradi visokega skrivališča, dva zaradi premnogih bunkljev in ostali zaradi izpraznjenega Garmina. Vse to kliče na ponovitev akcije. Potem je pa po Pohorju še več smeri tega Powertraila, tako da verjamem, da se bom tja še večkrat vrnila. :)

Ker res nima smisla, da bi za vsakega posebej pisala nekaj o štorih, kamnih, podrtih drevesih, bom izpostavila samo zakladek Rogla, v katerem sem našla TB račko, ki je potem potovala z mano do vseh naslednjih in do cilja pri Lovrenških jezerih. Simpatična TB duck Claire. :) V zameno sem v škatlici pustila LogBook, ki sem ga našla na Veliki planini.

Poleg vseh teh zakladkov je na Lovrenških jezerih še en "zemeljski". To je takšne vrste zakladek, da imaš nekaj vprašanj, ki jih rešiš na kraju samem in pošlješ lastniku zakladka, ta pa ti sporoči, če si opravil nalogo ali ne. Najina naloga je bila opravljena, zato je šel na seznam odkritih tudi Bog of Lovrenc lakes.

Pot nazaj do avtomobila je bila mnogo hitrejša, ker ni bilo treba iskati zakladkov. :) Po kosilu ob vznožju Rogle sva se vračala domov mimo Laškega, kjer sva naredila postanek in se odločila, da poiščeva še dva zakladka v Laškem. Vsak je na svoji strani ceste visoko na hribčku. Najprej sva šla do gradu Tabor. Tam se je odvijal nekakšen dogodek, a k sreči ne v bližini zakladka. Ker je bila škatlica dovolj velika, sem se odločila, da oddam TB račko Claire. In sem jo res. Fotkala sem kodo in šment, ni bila prava. Prave kode tako nisem zabeležila in nisem mogla logirati TB-ja. Pisala sem že lastniku račke, pa ni odgovora, zdaj pa prežim na nove geocacherje, ki se logirajo, če mi lahko kdo pomaga. Zaenkrat neuspešno. :(


No, midva sva se po zaviti cesti odpravila še na drugi hrib, k cerkvici Sv. Mihaela, kjer ni bilo večjih težav z zakladkom. Zanimivo skrivališče. :)

Tako, en dan, namenjen polnjenju mojih baterij pred začetkom novega šolskega leta, hkrati pa poln zakladkov. Na ta način se je moje skupno število odkritih kar pošteno povečalo. :) Me prav zanima, kdaj mi bo uspelo, da se spet vrnem na Roglo ... upam, da kmalu, ker je res prijetno. Čeprav je menda v prejšnjem tednu tam že zapadel prvi sneg ... brrr ...





1 Response to "Powertrail na Rogli - Lovrenška jezera"

anja Says:

No, no, tako, ravno prav, da je Garminček zatajil, da bom še jst lahko šla naslednjič. :)

Objavite komentar