Bela krajina #2

Avtor anja , ponedeljek, 7. oktober 2013 07:00


Bilo je lepo nedeljsko dopoldne. No, bilo nedeljsko dopoldne, o tem, kako lepo je bilo, pa bi lahko ... bilo je megleno, deževno, nikakršno, ampak midve sva ga izkoristili tako, kot je nama prijalo. In bilo je super. :)

Mahnili sva jo ponovno v Belo krajino, natančneje v okolico Črnomlja in Metlike. Prvi zakladek sem pobrala le jaz, saj ga B ima že nekaj časa. Tako, pa sem znižala najino razliko za cel en zakladek. ;) Uf, še 50 to go. ;) Dobrodošli v Beli krajini.


Posvečeno odločitvi je bil najin prvi nedeljski skupni zakladek, ki namiguje, da le ta ne vidi sonca. ;) Dokaj očitna lokacija, čeprav malo zmede, ampak na koncu ... več kot očitno. :) In B je imela ponovno srečo, prijateljčki pajkci Mihci so vseskozi prisotni. Prav lepa presenečenja ji pripravljajo. :)


Naslednji zakladek ni bil prav nič težak. V bistvu sva ugotovili, da so tile črnomaljski prav lahki in jih za malo malico pobirava. Jeklena peč - Črnomelj je bil najden prav hitro.


Ceste, ki so včeraj vodile do zakladkov so bile v večini v popravilu. Hm ... v bistvu sem bila tega nekako vesela, saj je bila lahko hitrost nižja, površina bolj hrapava in prav nič spolzka. Tega je bilo vse preveč v soboto. :S Kapelica ob Običajnem kolesarskem treningu je skrivala magnetni cach. Blizu pa so za lovskim domom pozirali tamkajšnji lovci za skupinsko fotografijo. To nedeljo je moralo res nekaj dogajat lovcem, ker jih je bilo malo morje na vsakem koraku.


Čisto ob cesti naju je čakala tale skulptura, ki zgleda kot obraz nečesa, nekoga ... skratka, zanimiva. Kvasica - Spomenik NOB na tleh. :)


Krajinski park Lahinja - Izvir reke Lahinje na hitro deluje prav tako, kot izvir Krupe. No, ne čisto, le urejena okolica oz. klopca s streho. Še vedno težko verjamem, da moj Tao bug kar ne gre od tam. Pa B pravi, da njen TB slak še vedno sameva v Klevevžu. Tudi že lep, lep čas. No, bo pa najditelj toliko bolj vesel, da ga je toliko časa čakal. :) Čeprav, ko ponovno pregledujem zakladek v Klevevžu, sta ga Ridler & Cmokica že odpeljala. :)


Tale most prečka reko, vendar na drugi strani cesta ne vodi nikamor. No, vodi, vendar po stopnicah do koče. :) Žal, ta je ostal nenajden. Ostaja za drugič, ko se odpraviva na nočni izziv. :)


Pa še zadnji zakladek včeraj ... C-47 Dakota v Beli krajini je en od lepših najdb to nedeljo. Ogromen avion in poseben zabojniček z log bookom.


Ura je bila ravno toliko, da je bil čas za povratek proti Dolenjski. Kosilo in nadaljnji opravki so klicali ... Upam, da nadaljujeva kmalu in v malo lepšem vremenu.


2 Response to "Bela krajina #2"

Barbi Says:

Sploh nisem opazila sivine. Zame je bilo to eno fajn nedeljsko dopoldne. Pa te zakladke sva res kar tako za hec pobirali. Prideš, rečeš "aha", vzameš, podpišeš, greš. Črnomelj je čist nekaj drugega kot Krško. Hahaha :)

Anja, pridna si, da tako lepo stipkaš objave. :) Hvala. Se bom tudi jaz poboljšala, obljubim. Za naslednjo bom jaz na vrsti. :)

anja Says:

Veš, da ni problema. Čeprav mam kar natrpan urnik, mislim, da ga maš ti pa še vseeno minimalno 5x bolj. :)

Kako noga?

Objavite komentar