Povratnici v Posavje

Avtor anja , ponedeljek, 19. avgust 2013 23:01


Krško je zadnjič močno razočaralo, zato sva dali priložnost bližnjim Brežicam. In bili sva pošteno presenečeni!

Najprej sva se odpravili na Grad Mokrice. Zakladek je bil močno načet. S spodnje strani škatlice je bila razpoka, skozi katero se je privalilo kar nekaj mokric. :) Hja, tud jst nisem vedla, da se tele živalce imenujejo mokrice. No, požrle so kar nekaj papirja. Kmalu za nama pa je lastnik zakladka očitno škatlico zamenjal, tako je zapisal v komentar. Na, pa sva bili zadnji med "pojetimi" vpisanimi. :)

Pri zakladku Prilipe se razrašča nekakšna solata, okolica je taka močvirnata in vonj ni nič kaj prijeten. Nisva se zadržali tam dolgo, saj sva imeli namen najti še kar nekaj zakladkov. Ta ni bil nič posebnega, vsaj v primerjavi s tistimi ne, ki sva jih našli kasneje.
Skoraj drive in zakladek Welcome or by by Slovenia ... magnetni, čisto preveč očiten. Ali pa sva mogoče midve že kar nekaj teh vidle in je to že čistoničposeben zakladek. :) 
Tu pa se začenja lepota brežiških zakladkov. Brzice na Savi oz. Zakladek Sava rapids je razkril skrite kotičke Save, ki so narejeni očitno le za domačine, ker čisto slučajno oz. po nesreči se ne more nihče pripeljat do njih. Še dobro za geocaching, tako lahko odkrivam/va/mo našo Slovenijo, pa tudi še kaj več. :)
Vesela sem ku radio Ognjišče! V zakladku Artiče, Banova domačija sem našla prvi geocoin! In ta je iz Nizozemske, na pot pa je šel 9. 4. 2011. Obhodil je kar nekaj držav ... Nemčijo, Italijo, Belgijo, Francijo, Luksemburg, Srbijo, pri nas pa je že od aprila letošnjega leta. Skrajni čas je, da zaplava malo ven. Samo še ugotovim kam. :)
Tole pa je zakladek, ki se uvrsti med TOP zakladke. Če bi ble premium članice, bi ga tako lahko tudi označile, zdaj pa ostaja le med najinimi top zakladki. :) Dolenja vas pri Krškem skriva prav posebno nalogo in sicer, potrebno je najprej najti ključ za ključavnico. Ok, to ni bilo problema. No, tu pa nastopi presenešenje. Kakšna ključavnica! B je pošteno zagrizla v kombinacije in odklenila škatlo v kateri se je skrival zakladek. Daleč najbolj izviren zakladek.
Tudi pri Miklavžu sta si dala avtorja (avtorja sta ista kot pri prejšnjem zakladku) kar nekaj dela z idejo za izvirnost. Potreben pripomoček je vsekakor zračna tlačilka (pumpa), sicer bi res težko prišli do zakladka. Čeprav, ta dva avtorja sta avtorja tudi nekaj zakladkov v Krškem, o čemer pa sva že pisali. Očitno ostalih njunih zakladkov ne razumeva čisto. ;)
Vedno se najde kakšna skrita lepotica. Sredi ničesar se razprostre prelepo jezero in ... invazija račk se je zgrnila na naju, ko sva prišli. Očitno so navajene prišlekov. Midve nisva bili pretirano oz. za dolgo zanimive, ker v najinih rokah ni nič šumelo, nič se ni drobilo. :)
Zakladek E7_SLO_83 je v sebi skrival diapozitiv, ki nama je za trenutek popestril delo s slikoparatom, kot rada reče B. :)
Zadnji zakladek pa sva poiskali v Leskovcu pri Krškem ... E7_SLO_84 ... presenečeni nad vandalizmom. Do sedaj nisem vidla, da bi se kdo, ki ne igra geolova, vpletal v to. Ta zakladek je očitno razkrit. Mladina, mladina. ;)

Ena utrujena in ena polna energije sva krenili proti dolenjski in ugotovili, da je še tooooliko priložnosti za nove zakladke. O ja, Slovenija, še boš doživela najine zakladke. ;)

Jutri pa morda ponovno na pot po novomeških hribčkih. :)

0 Response to "Povratnici v Posavje"

Objavite komentar