Velika planina

Avtor Barbi , petek, 23. avgust 2013 23:41

Današnje popoldne sem izkoristila za krajši obisk naših gora in tokrat je prišla na vrsto Velika planina kot glavni cilj. Seveda sem pogledala na zemljevid za zakladke in jih tudi našla, zato je bil poleg pohoda še geolov.

Prvi je bil na Mali planini na poti proti Veliki planini. Skrit je v kamnih in s pomočjo namigov na spletni strani ga ni težko odkriti. Verjetno bi šlo tudi brez namigov, ker je kar očitno, kateri kamni so "umetno" zloženi na kupček. Morda sem pa že prava poznavalka "kamnitih" skrivališč. Hehe.


Naslednji je bil na Veliki planini, tik pod vrhom. Res velika škatla je skrivala tudi sledljivčka in tako je šel z mano domov sledljivček Official Logbook z lepo mislijo: Life is not measured by the breaths we take, but by the moments that take our breath away.

Nekaj zanimivosti o tem Geocoinu, ki je trenutno v mojih rokah: na pot je šel avgusta 2009 na Nizozemskem, potem pa je bil od septembra 2010 do junija 2012 pogrešan. Na moj rojstni dan se je leta 2012 vrnil nazaj v igro potovanja po svetu, vendar ga je za 9 mesecev nekdo zadržal pri sebi in ga letos junija spet spravil na pot. Iz Španije je prišel na Veliko planino in zdaj je pri meni. Zanimivo zgodovino ima. Ko bi le znal pripovedovati svoje popotniške zgodbe ...

Tretji zakladek v tistih koncih pa je v jami pod vrhom Gradišče. Jama se imenuje Vetrnica in je precej hladno. In pot do nje vodi strmo navzdol. Skrivnostna je tale jama, polna črnih lukenj in kapljic vode. S pomočjo spoilerja je bilo iskanje zakladka povsem enostavno, a še vedno zanimivo, sploh vhod v jamo in vse tiste stopnice do nje.

Prijetno popoldne, ki mu je manjkalo za odtenek več sončka in lepega razgleda. Ampak ne morem imeti vsega, saj vem. Zagotovo se še vrnem na kakšen tak hitri izlet tja gor med krave in planšarje. :)

1 Response to "Velika planina"

anja Says:

Ooo, lep izlet. Tile geocoini in TBji ti pa kr grejo v promet zadnje časa. No sej, mogoč smo jih prej tud videvale, pa nismo vedle kaj to je. :P
Moj geocoin bo šel v Šibenik z mano. Upam, da ga ne pozabim. :S

Objavite komentar