Črna prst in Bohinj

Avtor Barbi , torek, 6. avgust 2013 13:08

10. in 11. julija sva se A in B potepali po Gorenjski. Odpravili sva se na dvodnevni izlet in gorski cilj je bil Črna prst. Vmes sva bili še na nekoliko višji Rodici, ampak o tem je že zapisano v Moji dolini, pa tudi tam, kjer Anja sanja. :) Zato bom spet samo arhivsko kratka. :)

Najin cilj je bil zakladek z imenom Črna prst, a žal ni bil na najini poti, ko sva se vračali s Črne prsti. Še dobro, da sva imeli pripravljenih nekaj rezervnih variant. Prva je bila že pred začetkom vzpona, oziroma vožnje namesto vzpona. :) Pokopališče Ukanc. Kar nekaj časa sva se vrteli in potreben je bil le pogled v pravo smer. Če bi pogledali malce prej, nama ne bi gondola ušla za eno samo minuto. In potem sva pol ure čakali naslednjo. :( Ampak zakladek je bil pa osvojen! :)


Pri sestopu s hribov sva se lotili še zakladkov pri Bohinjski Bistrici. Tako sva šli mimo še enega vojaškega pokopališča in našli zakladek Neznani vojak. Potem je bilo pa že toliko pozno, da sva ostale prestavili na naslednji dan.

Spali sva v Srednji vasi in zajtrkovali pri Bohinjskem jezeru. Potem pa se podali na lov in po daljšem kroženju okoli dreves le ugotovili, da ptičja valilnica nima luknje, skozi katero bi vstopili ptički. In tako je bil zakladek Bohinjsko jezero - Ribčev laz osvojen. Jupiiii! :) Tam sva dobili koordinate do še enega in tako šli k njemu.

Ta je bil Bohinjsko jezero - Zlatorog. In sva se ga lotili. S pomočjo telefonskega klica za namige sva ga tudi našli. In v njem še TB (potovalnega hroščka), ki sva ga vzeli s seboj. Polžek je šel kar z nama do naslednjih zakladkov, ki so bili vsi premajhni, da bi se nastanil v njih, zato je šel z mano domov.

Na poti proti domu sva se ustavili še v Bohinjski Bistrici, kjer sva si ogledali še Zoisov grad, oziroma uro, oziroma pobrali sva zakladek tam zadaj. :) Nisva se dali kapljam dežja in kljubovali slabemu vremenu.

Vreme se je izboljšalo in tako sva imeli pri Bohinjskem predoru sonček. In srečo pri iskanju magnetnega zakladka. :)

Ustavili sva se tudi pri Bohinjska Bistrica Drive in, kjer sva srečali še enega iskalca zakladov, a nam ni uspelo. No, morda je on kasneje našel, midve nisva. Med tistimi kamenji ga pač ni bilo. Al kaj. :)

Kljub zadnjemu "razočaranju" sta bila to dva super dneva, ki ju ne bi spreminjala. Fajn družba, fajn okolje, fajn aktivnosti. Vredno ponovitve in priporočam tudi ostalim. Uživali sva, kajne, A? :)

2 Response to "Črna prst in Bohinj"

anja Says:

Uf, več kot uživali, B! :D
Zdejle s tem flajštrom na nogi prav žalujem za tistimi dnevi. O ja, še se vrnem. ;) Malo brez forme, ampak ja, takoj ko bo mogoče. Še kakšen teden, dva.
In Barbi, hvala da sem lahko izbrala možnost turistična kmetija. Vedno sem hotla sprobat to varianto "hotela". :)
Uuu, ja, točno, še to ... v Srednji vasi, zakotna vas, imajo v gostilni biper, da naročiš hrano, plačaš ali pa samo pokličeš kelnarja, da ne rabiš predolgo čakat. Zanimivo na muč! :)

Barbi Says:

Ja, turistična kmetija, samo ne povsem v pravem pomenu besede. Bova drugič našli tako, ki bo čist tazaresna.
O biperju sem pa v moji dolinci pisala ... res zanimiva tista gostilna ... tko modernizirana, pa sredi podeželja, da se še miške po dvorišču sprehajajo. Hehe :)

Objavite komentar